UA EN

Головна > Новини > Розпорядок дня та умови п…

Розпорядок дня та умови проживання вівців на фермі «Ель Гаучо»

Вівці – тварини, які швидко звикають до умов, часу та розпорядку дня.

Якщо вони кілька днів підряд снідали кормом о 8 ранку, то з часом о 7:45 вже відмовляться від будь-яких занять і чекатимуть (зовсім не тихо!), поки працівники почистять кормостіл. Адже для них це означає, що скоро даватимуть смаколики. І тоді про яке терпіння може йти мова?!

Для підвищення імунітету кожного ранку ми даємо вівцям концентрований корм, а це не лише зерно (овес, ячмінь та кукурудза), а й вітамінні мікро- й макродобавки, привезені з Австрії.

Сіль у брикетах-лизунцях знаходиться у вільному доступі.

Добова потреба у воді залежить від пори року, кормів, віку і фізіологічного стану тварини. Але в день це приблизно від 3 до 5 літрів на 1 тварину.

Доступ до сіна, води й солі тварини мають протягом всього дня і самостійно регулюють ту кількість, яка їм потрібна.

А ще – кожна наша вівця має власні документи!

Жовті сережки у вухах – це бирки із нанесеним ідентифікаційним номером, які не можна знімати протягом всього життя. На обох бирках тварини вказують один і той самий номер, який дає змогу ідентифікувати вівцю, а також господарство, де вона була народжена або звідки привезена.

За номером можна дізнатися дату народження та батьків тварини, її переміщення, власника, місцезнаходження, засвідчує дані щодо ветеринарно-санітарного стану господарства, де перебуває тварина, факт проведення вакцинацій, діагностичних досліджень і профілактичних обробок.

Іноді у наших вівців 2 сережки – одна державна, інша – внутрішня. Внутрішню чіпляємо, щоб знати, до якого сімейства належить вівця.

sheep

Останні новини:

Серпень 26, 2020

Нам 11 років!

Щоденний розвиток, команда професіоналів та любов до проектів завжди дають високий результат! ПП НВАП «Ель Гаучо» святкує своє 11-річчя! За цей час запроваджено нові проекти, здобуто нові знання та відкри…

Детальніше

Червень 18, 2020

Активний старт посівної кампанії та нові можливості!

До посіву озимих культур ми вже почали активну підготовку! Днями ПП НВАП «Ель Гаучо» поповнило свій парк техніки новенькою сівалкою точного висіву Tempo V16L від Vaderstad. Кожен компонент Tempo розроблен…

Детальніше

Травень 16, 2020

Ми не стоїмо осторонь проблем!

Зараз як ніколи важливо підтримувати літніх людей, які перебувають в групі ризику! Для них дотримання карантину особливо важливе. Адже їм просто заборонено виходити з домівок! Тому для того щоб допомогти оди…

Детальніше
Карта України
Карта України